miercuri, 13 iunie 2018

COMPARAŢIE (3)

Al doilea gardian cu adevărat complex este plonjorul ( în Manic Miner 1, plonjorul este Kong). Comportamentul acestuia se aseamănă - dar foarte puţin - cu cel al pseudocolectabilului. Astfel gardianul-plonjor:

  • staţionează în partea cea mai de sus a suprafeţei de joc, pe axa mediană şi are cel puţin o parte mobilă
  • lansarea nu e obligatorie, dar e de dorit, dat fiind faptul că se primesc 2500 puncte, deci echivalentul a 25 colectabile
Lansarea:
  • se face prin acţionarea clapetei din dreapta; de multe ori, este necesară acţionarea prealabilă a clapetei stângi, clapetă care comandă spargerea zidului
  • are loc pe axa mediană, în sens descendent; parcursul gardianului-plonjor este de 13 unităţi
Şi, uneori, reapare 4 nivele mai încolo, în aceeaşi poziţie. Dacă poarta este pe axa mediană, plonjorul dispare în spatele porţii; dacă nu, dispare când ajunge în partea de jos a suprafeţei de joc. Aici dispare în spatele porţii:
Aici, însă, nu:

În (Challenge Of The) Ancient Empires, la al patrulea nivel al secţiunii India şi China apare o situaţie asemănătoare, dar nu identică. Patrupedul stă pe banda transportoare până când schimbarea sensului acesteia permite patrupedului să iasă din suprafaţa de joc printr-o coborâre pe verticală:
Însă, atunci când şi personajul principal coboară, patrupedul devine vizibil:
Şi dacă benzile transportoare nu sunt "setate" să blocheze drumul patrupedului, acesta se alătură "colegilor":




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.